Lezing 'Puberbrein en de missende handleiding'

Lezing 'Puberbrein en de missende handleiding'

Van maart 14, 2019 20:24 tot maart 14, 2019 22:24 Bewaar de kalender

Bij Cultureel Centrum de Boodschap Nassaulaan 62-64 5121 BC Rijen

Geplaatst door Marlies de Vet

Categorieën: Lezing

Waardering:

Momenteel zit ik de fase van een opgroeiende puber. Helaas kan ik haar hersenspinsels niet altijd volgen. Dit veroorzaakt bij mij wel eens een frustratie en dus ook bij haar . Toen hoorde ik over de leerzame , herkenbare lezing over het Puberbrein.  Maar vooral de humor waarmee Aletta Smits het brengt trok mijn interesse. Na wat onderzoek op internet bleek al snel dat Aletta geen lezingen in mijn omgeving gaf en voelde ik de behoefte om zelf deze lezing te gaan organiseren. Aletta reageerde meteen enthousiast .

 

Aletta geeft verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij - normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid - daarmee om kunnen gaan.

 
Waarom maken ze hun huiswerk niet?
Waarom komen ze te laat op hun stage?
Waarom veranderen ze al na drie weken van opleiding?
Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS?
Waarom komen ze niet uit bed?

Of ze nu 12 of 20 zijn, pubers voelen voor volwassenen vaak alsof ze een vreemde levensvorm zijn. En ze hebben gelijk: we snappen ze echt niet meer.
Aletta Smits is senior onderzoeker aan Hogeschool Utrecht en  public speaker/trainer bij de Loef Lezingen en Training. Zij weet  op een boeiende en onderhoudende wijze een kijkje te geven in  het voor velen onbegrijpelijke brein van een puber. Op een cabaretachtige manier neemt zij haar publiek mee in de  belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving. Haar  lezingen over dit onderwerp zijn keer op keer in een mum van tijd uitverkocht.

“Is mijn trui nog niet gewassen?”    “Waarom moet ik dat altijd doen?”    “Gast…!!”

Met een puber in huis herken je deze uitspraken vast. Ondertussen twijfel je hoever je moet gaan met je servicegerichtheid, versus zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Hoewel ze uitblinken in uuuuren bankhangen, zijn ze tot heel veel in staat. En ook al speel je als ouder in deze fase een belangrijkere rol dan ooit, een gesprek met je puber lijkt soms kansloos. Ze hebben je nodig maar duwen je steeds verder weg. Wat moet je doen (of  laten) om iets te bereiken met je kind? Hoe voer je überhaupt een normaal gesprek met je puber?
Na deze avond heb je wellicht handvatten en meer begrip om de puber(s) om je heen tegemoet te treden en kan je hun belevingswereld wellicht beter begrijpen. Daarnaast zal je een hele amusante avond hebben beleefd.

Wanneer       : Donderdag 14 Maart 2019

Aavang         : 19.30-21.30

Waar             : Cultureel Centrum de Boodschap te Rijen

Prijs              : € 5,00 per kaartje 

Bestellen      : www.ccgr.nl 

 

 

2019-03-14 20:24:00
2019-03-14 22:24:00