WELKOM OP DE SITE VAN HOLISTIC TOUCH

laat je lichaam spreken 

Wat kan je verwachten

Eerste kennismaking

Tijdens onze eerste afspraak is er een voorgesprek waarin naast het verduidelijken van je hulpvraag (thema), we aandacht besteden aan het medische aspect( anamnese). Je hulpvraag gaat je helpen bij het onderzoek naar dat wat je bezighoudt en leren wat jij hierbij nodig hebt. Ook ben ik geïnteresseerd hoe je nu je thema ervaart.                                                                                                                                                      Sessie

Ieder mens is uniek, dus iedere behandeling is maatwerk. De invulling van de sessie is afhankelijk wat er op dat moment zich aandient. Hier stem ik op af d.m.v. mijn kennis en ervaring en intuïtie.

In mijn praktijk gebruik ik verschillende methodes(uitlegmethodes zie kolom hiernaast) al dan niet in combinatie met massage-technieken zoals Voetreflexologie , Psoasmassage , charkramassage , Bindweefselmassage , Energetischemassage , triggerpointmassage , Focussen etc.

Ons fysieke lichaam is de ingang om te kunnen gaan onderzoeken wat er in ons leeft. Hiermee kan je voelen en ervaren. Hier ligt het antwoord geduldig te wachten tot wanneer jij er klaar voor bent om er contact mee te maken

Na de sessie is er tijd om je ervaring die je tijdens de sessie opgedaan hebt te bespreken en terug te kijken wat het je gebracht heeft.

Iedere volgende sessie begint met een terugkoppeling van de afgelopen tijd.

 Commitment

Ik raad vaak aan om 3 tot 5 sessies af te spreken. Er is dan tijd en aandacht om elkaar beter te leren kennen en jouw thema te onderzoeken. Hierdoor heb je ook voldoende ruimte om de methodes, ter ondersteuning, toe te kunnen passen in je dagelijks leven. Tijdens de 3e of 5e sessie is er een (tussen)evaluatie moment om stil te staan bij je hulpvraag en deze eventueel bij te stellen.

Er is ook ruimte om te bespreken hoe je mijn manier van werken en onze samenwerking tot nu toe hebt ervaren en hoe je nu verder wil.

Methodes

Massagetherapie

Het fysieke lichaam is de ingang om te kunnen voelen, ervaren en waarnemen. Tijdens de massage word je vanuit rust, ruimte en respect uitgenodigd om stil te staan, te voelen hoe het met je is en wat je lichaam te vertellen heeft . Bewust worden van wat er in je leeft, om (weer) in contact te komen met jezelf, met je essentie.

Het Matje

Het is een metafoor om uit te kunnen leggen wat holisme betekent. Het kan je heldere inzichten over je eigen gedrag geven. In mijn praktijk begeleid ik je tijdens oefeningen om dit te ervaren en bewust worden waar je nu staat. Het is een tool die je dagelijks kan gebruiken om bewust te zijn of je op of van je matje bent. De massagetafel is het liggend matje.

Mocht je nieuwsgierig worden klik dan op de link.

In het filmpje legt Korrie de Vet , de bedenkster van dit metafoor, het je uit.

Innerlijke familie 

De innerlijke familie is een verrijkende manier om jezelf beter te leren kennen en begrijpen en van daaruit persoonlijk te ontwikkelen. 

Deze methode helpt je om in contact te komen met je eigen kwaliteiten, behoeften, waarden en drijfveren. Je kan deze verdelen in 4 groepen. Iedere groep wordt getypeerd door een ‘familielid’: een man, een vrouw, een meisje, een jongetje.

Het meisje staat voor je gevoel: zij is je kwetsbare, zachte kant.                                                    Het jongetje staat voor je wilskracht, je energie en je inspiratie en je autonomie                                  De vrouw staat voor je realisme en het vanuit eigenwaarde goed zorgen voor jezelf en anderen.                                                                                De man staat voor je denkvermogen, je daadkracht  en het doelgericht werken.

Zelf heb ik deze, toch wel mentale methode, vertaalt naar het lichamelijke. Dit doe ik door het lichaam erbij te betrekken op de massagetafel of tijdens een vloerankeropstelling.  

De vloerankers leg je in de ruimte. Ieder vloeranker vertegenwoordigt een lid van je innerlijke familie. Vervolgens ga je op het vloeranker staan en maakt je op die manier contact met de leden van jouw innerlijke familie. Deze oefening kan je zóveel inzichten geven.        De grondlegster van deze methode is in Nederland Arienne klijn 

 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info